محبوبترین غذاهای ایرانی

محبوبترین غذاهای ایرانی
چی بپزم؟ این سوال هر روز در ذهن بسیاری از ما نقش میبندد، بهویژه وقتی بخواهیم غذایی خوشطعم، مقوی و پرطرفدار برای خانواده آماده کنیم.
در یک مستند تلویزیونی جدید، با نظرسنجی از مردم سراسر ایران، لیستی از محبوبترین غذاهای ایرانی تهیه شده است. این لیست میتواند راهنمایی عالی برای کسانی باشد که به دنبال طعمهای اصیل، امتحانشده و پرطرفدار هستند. در ادامه با معرفی این ۵۱ غذای پرمخاطب همراه باشید:
۱. قرمهسبزی
محبوبترین خورشت ایرانی قورمه سبزی ، ترکیبی از سبزیهای معطر، گوشت، لوبیا قرمز و لیمو عمانی است. وقتی خوب جا بیفتد و به روغن بیفتد، هیچکس نمیتواند در برابرش مقاومت کند.
۲. باقالیپلو با ماهیچه
یکی از غذاهای مجلسی و مجلل سفره ایرانی. ترکیب باقالی سبز، شوید خشک و ماهیچه گوسفندی، همراه با ادویههای دلپذیر مانند هل و دارچین، طعمی بهیادماندنی ایجاد میکند.
۳. شیشلیک
کبابی لاکچری با اصالت مشهدی که با گوشت بره خواباندهشده در سس مخصوص تهیه میشود. شیشلیک بهمعنای واقعی کلمه، جشن طعم است.
۴. کباب بره
کبابی اصیل با گوشت لخم و یکدست که بافتی نرم و طعمی مجلسی دارد. یکی از انتخابهای لوکس رستورانی برای علاقهمندان به گوشت.
۵. کباب کوبیده
کباب کوبیده نمادین ایرانی که در سراسر دنیا شناخته شده است. از گوشت چرخکرده و پیاز تهیه میشود و معمولاً با برنج یا نان سرو میگردد.
۶. خورشت فسنجان
ترکیب گردوی آسیابشده، رب انار و گوشت مرغ یا گوشت قلقلی، طعمی ملس و خاص ایجاد میکند. این خورشت فسنجان اصیل ابتدا در شمال ایران پخته شد اما حالا در تمام کشور محبوب است.
۷. چنجه
کبابی مخصوص مهمانیها که با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه میشود. تردی گوشت و طعم دارچین و پیاز آن را بینظیر کرده است.
۸. تهچین
ترکیبی از برنج زعفرانی، مرغ یا گوشت، ماست و تخممرغ که بهصورت لایهای در فر یا قابلمه پخته میشود. ظاهر شکیل و طعم لذیذش آن را مناسب مهمانیها کرده است.
۹. آبگوشت (دیزی)
یکی از سنتیترین غذاهای ایرانی که با گوشت، نخود، لوبیا، سیبزمینی و گوجه تهیه میشود. آبگوشت غذای دورهمی و خاطرهانگیز است.
۱۰. جوجهکباب
کبابی محبوب و پرطرفدار که بهسرعت آماده میشود و در کنار برنج یا نان سرو میشود. طعم آن بسته به نوع مرینیت متفاوت است.
۱۱. سبزیپلو با ماهی
غذایی مناسبتی و اصیل که اغلب در شب عید سرو میشود. ترکیب سبزیپلو با ماهی سفید یا قزلآلا، نماد سفره نوروزی ایرانیهاست.
۱۲. پیتزا
با اینکه اصالتاً ایتالیایی است، اما در ایران هم جای خود را باز کرده. پیتزا با نان گرد، پنیر پیتزا، سس گوجه و انواع مواد دلخواه، یکی از غذاهای پرطرفدار جوانترهاست.
۱۳. لازانیا
نوعی پاستای لایهلایه با گوشت چرخکرده، پنیر و سس مخصوص. لازانیا غذای پرملات و مورد علاقه خانوادههاست.
۱۴. خورشت قیمه
خورشتی قیمه کلاسیک و پرمصرف در مراسمها و نذریها. ترکیب لپه، گوشت، رب گوجه و خلال سیبزمینی سرخکرده، قیمه را تبدیل به یک انتخاب همیشگی کرده است.
۱۵. آش رشته
آشی پر از سبزی، حبوبات و رشته که در مناسبتهایی مثل رمضان یا محرم به عنوان نذری تهیه میشود. بسیار مقوی و خوشمزه است.
۱۶. ماکارونی
نوعی پاستای محبوب که به سبک ایرانی با گوشت چرخکرده و رب گوجهفرنگی درست میشود. از غذاهای مورد علاقه بچههاست.
۱۷. زرشکپلو با مرغ
یکی از غذاهای مجلسی ساده ولی بسیار محبوب. ترکیب مرغ، برنج، زرشک و زعفران طعمی بینظیر و ظاهری زیبا دارد.
۱۸. چلو گوشت
غذایی لوکس و سنتی، مخصوص مهمانیهای رسمی. چلو گوشت معمولاً با گوشت گوسفندی، برنج زعفرانی و آب گوشت سرو میشود.
۱۹. لوبیاپلو
پلو محبوبی که با لوبیا سبز، گوشت چرخکرده یا گوشت تکهای، و رب گوجه تهیه میشود. بسیار خوشعطر و سیرکننده است.
۲۰. کشک بادمجان
ترکیب کشک، بادمجان سرخشده، پیاز داغ و سیر، این غذا را تبدیل به یکی از مزههای پرطرفدار ایرانی کرده است.
۲۱. دل و جگر کبابی
دل و جگر گوسفندی، بهخصوص کبابشده روی زغال، در بسیاری از شهرهای ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا اغلب بهعنوان وعدهای سبک یا شام بیرونازخانه خورده میشود.
۲۲. پاستا
پاستاهای متنوع با سسهای مختلف از غذاهای محبوب در بین جوانان هستند. پاستا با سس گوشت یا سس آلفردو از گزینههای پرطرفدار است.
۲۳. کباب ترکی (دونر)
این غذای ترکیهای با نان لواش یا باگت، گوشت مزهدار و سبزیجات تازه تهیه میشود و در ایران نیز بسیار محبوب است.
۲۴. کتلت
کتلت سیبزمینی یکی از غذاهای سریع و خانگی است که با گوشت چرخکرده، سیبزمینی و پیاز تهیه میشود. در نان ساندویچی هم بسیار خوشمزه است.
۲۵. پنیر با گردو و سبزی
پنیر بههمراه گردو، سبزی، گوجه و خیار یکی از سبکترین وعدههای غذایی صبحگاهی یا عصرانه است.
۲۶. سوپ جو
پیشغذایی کلاسیک، مقوی و پرطرفدار که هم در مهمانیها و هم در روزهای سرد زمستانی حسابی میچسبد.
۲۷. کوفته تبریزی
غذایی سنتی و خاص با گوشت، برنج، لپه و ادویه که در مرکز آن میتواند آلو یا تخممرغ آبپز قرار گیرد. اصالت آن به شهر تبریز برمیگردد.
۲۸. آبدوغخیار
غذایی سرد، سبک و تابستانی با ترکیب دوغ، خیار، سبزی، کشمش و گردو. بسیار خنککننده و مناسب روزهای گرم سال است.
۲۹. حلیم
صبحانهای مقوی که بیشتر در ماه رمضان یا ایام نذری پخته میشود. ترکیب گندم و گوشت، آن را سنگین و مغذی میکند.
۳۰. مرغ سوخاری
غذایی فستفودی و محبوب که با ادویهجات مخصوص، آرد سوخاری و روغن فراوان تهیه میشود و معمولاً با سیبزمینی سرخکرده سرو میشود.
۳۱. بادمجان سرخکرده
بادمجان یکی از مواد پایه در غذاهای ایرانی است که بهتنهایی نیز با نان و گوجهفرنگی سرو میشود.
۳۲. کلهپاچه
صبحانهای خاص و سنتی که بیشتر در قهوهخانهها سرو میشود. ترکیب کله، پا، زبان و مغز با آب قلم.
۳۳. املت گوجهفرنگی
صبحانهای خوشمزه و فوری با ترکیب تخممرغ و گوجه، که با نان سنگک داغ حسابی میچسبد.
۳۴. سالاد الویه
غذایی سرد و سریع با سیبزمینی، تخممرغ، مرغ، نخودفرنگی و سس مایونز. مناسب پیکنیک یا دورهمی.
۳۵. آش شلهقلمکار
یکی از آشهای نذری سنگین و مقوی با گوشت، حبوبات، سبزی و ادویههای فراوان.
۳۶. عدسپلو
پلویی مقوی و ساده که میتواند با کشمش، گوشت چرخکرده یا مرغ ترکیب شود.
۳۷. کتهکباب
غذایی شمالی با برنج کتهشده و کباب ترش یا معمولی. مخصوص گیلان و مازندران.
۳۸. استانبولی پلو
پلو مخلوط با سیبزمینی، گوجهفرنگی و گوشت. یکی از غذاهای ساده اما محبوب خانوادگی.
۳۹. سیبزمینی سرخکرده
پیشغذای پرطرفدار که بهتنهایی یا همراه غذاهای فستفودی سرو میشود.
۴۰. میرزا قاسمی
غذایی شمالی با بادمجان کبابی، سیر، گوجه و تخممرغ. طعمی دودی و خاص دارد.
۴۱. انواع ماهی
ماهی قزلآلا، سفید یا شوریده در نقاط مختلف کشور با روشهای متنوعی طبخ میشود.
۴۲. مرغ بریانی
نوعی مرغ طعمدار و آبدار که با برنج یا نان سرو میشود. مخصوص مهمانیها.
۴۳. خورشت کرفس
خورشتی خاص با کرفس، گوشت، سبزی و لیمو عمانی. خواص دارویی زیادی دارد.
۴۴. فلافل
غذایی ارزان و سریع با نخود و ادویهجات که بیشتر در جنوب ایران محبوب است.
۴۵. کوکو سبزی
غذایی سرخکردنی با سبزی معطر، تخممرغ و گاهی گردو. مناسب شام سبک.
۴۶. میگو
در جنوب کشور بسیار پرکاربرد است و در انواع پلو، قلیه یا سوخاری تهیه میشود.
۴۷. کوکو سیبزمینی
غذایی ساده و سریع که با سیبزمینی، تخممرغ و ادویه آماده میشود.
۴۸. خورشت بادمجان
خورشتی لذیذ با گوشت، بادمجان و گوجه که طعمی دلچسب دارد.
۴۹. قلیه ماهی
خورشت جنوبی با ماهی، تمبر هندی، سبزی مخصوص و سیر. طعمی تند و بینظیر دارد.
۵۰. خورشت خلال
غذایی کرمانشاهی با گوشت، بادام خلالشده، زرشک و زعفران. مجلسی و خاص.
۵۱. دلمه برگ مو
برگ مو پرشده از برنج، گوشت و سبزیجات معطر. یکی از غذاهای سنتی پرکار ولی لذیذ.
سخن پایانی
غذاهای ایرانی، ترکیبی از فرهنگ، طعم، تاریخ و هنر آشپزیاند. این فهرست تنها گوشهای از گنجینهی طعمهای سرزمینمان را معرفی میکند. شما کدامیک از این غذاها را بیشتر دوست دارید؟ یا غذایی هست که جای آن را در این فهرست خالی میبینید؟ در بخش نظرات با ما در میان بگذارید!
مطالب مرتبط

ادویه های پخت و پز : مواد مخفی برای بهبود کیفیت محصولات پختهشدهتان

ایده های صبحانه

دیدگاهتان را بنویسید