ایده های صبحانه
صبحانه چی بخورم؟ بهترین پیشنهاد صبحانه برای مهمان چیست و اصلاً چطور یک صبحانه متنوع برای رژیم غذایی هفتگی آماده کنم؟ با درست کردن یک صبحانه مقوی گرم یا یک صبحانه سرد میتوانید یک روز پر از انرژی و نشاط را آغاز کنید. اما طرز تهیه انواع صبحانه خوشمزه را بلد هستید؟ به نظر شما بهترین غذای صبحانه چیست؟ با آموزش انواع صبحانه خوشمزه و متنوع برای موقعیتهای مختلف از مهمانی گرفته تا سر کار آشنا شوید و از این به بعد هر روز منوی صبحانه متفاوتی داشته باشید.
برای صبحانه چی درست کنم؟
آشنایی با پروسه آموزش صبحانههای متنوع به شما کمک میکند تا به جای فکر کردن و تکرار این موضوع که صبحانه چی بخورم دست به کار شوید و از فردا صبح یک صبحانه جدید ایرانی یا فرنگی به منوی صبحانههای قدیمی اضافه کنید. درست کردن صبحانههای متنوع قطعا میل به خوردن این وعده غذایی مهم را مثل شام و ناهار برای همه اعضای خانواده بیشتر میکند.
برای درست کردن صبحانه برای شروع روز، شما به موادی مثل تخم مرغ، گوشت مرغ، گوشت گوسفند، آرد قنادی، شیر، خامه، روغن، ماست، انواع پنیر، عسل، مربا، کره، کرم صبحانه، ارده، حلوا شکری، کره بادام زمینی ، شیره، مغز گردو، حبوباتی مثل لوبیا چیتی و عدس، چاشنی و ادویه جاتی مثل زردچوبه، نمک، هل، زعفران، فلفل سیاه، رب گوجه، شکر، پنیر پخت و پز، سوسیس و کالباس، غلات از جمله جو و گندم، برنج، نان و … نیاز دارید.
انواع صبحانه ایرانی
فرهنگ ما ایرانی با صبحانههای خوشمزه، مقوی و گرم گره خورده است. شروع کردن روز با یک صبحانه لذیذ، میتواند حال و هوای هر روزمان را عوض کند. در لیست انواع صبحانههای ایرانی، انواع خوراکیها و غذاهای مقوی، خوشمزه و سالم جای دارد که میتوانید در ادامه برخی از آنها را مشاهده و انتخاب کنید.
حلیم گندم
«حلیم» از محبوبترین غذای صبحانه ایرانی است که در کنار مزه فوقالعاده خوشمزهای که دارد در لیست صبحانههای گرم و سالم نیز قرار میگیرد. در طرز تهیه حلیم برای صبحانه شما تنها به مقداری گندم پوست کنده، گوشت سردست گوسفند، پیاز، زردچوبه، روغن و دارچین نیاز دارید. برخی افراد حلیم گندم را به صورت شیرین میل میکنند، پس در صورت تمایل میتوانید این حلیم را شیرین کنید، در غیر این صورت حلیم را با نمک میل کنید.
در ابتدا، یک روز قبل از شروع آشپزی، گندمها را پاک کنید و در یک کاسه بریزید و به خوبی بشویید. روی گندمها مقداری آب بریزید تا به مدت حداقل ۱۲ ساعت خیس بخورند. البته بهتر است گندمها را ۲۴ ساعت بخیسانید.
سپس آب گندم را دور ریخته و گندمها را در یک قابلمه بزرگ بریزید. روی گندمها، به اندازه ۱۰ لیوان دستهدار فرانسوی، آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و شعله را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
روی گندمها بعد از جوش آمدن آب، کف تشکیل میشود، این کف را با قاشق بگیرید و دور بریزید. شعله را کم کنید. درب قابلمه را نیمهباز بگذارید و هر ۱۵ دقیقه یک بار گندمها را هم بزنید تا ته نگیرد.
گوشت حلیم را بدون خرد کردن، در یک قابلمه دیگر بگذارید و یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت درشت روی گوشت خرد کنید. فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و گوشت را روی حرارت بگذارید تا آب، شروع به جوشیدن کند. بعد از جوش آمدن آب، کفهای روی آن را بگیرید و شعله را کم کنید تا گوشت به مدت ۲ ساعت بپزد و کاملا نرم شود.
شیر برنج
اگر به دنبال درست کردن انواع صبحانه خوشمزه برای صبح فردا هستید، شیر برنج میتواند گزینه مناسبی باشد. شیر برنج خانگی که از ترکیب برنج پخته شده با شیر پرچرب تهیه میشود هم انرژی زیادی دارد و هم بسیار خوشمزه است. در طرز تهیه شیر برنج معمولاً از گلاب، پودر هل، زیره و انواع خلال بادام و پسته برای طعم دادن به آن استفاده میشود.
«شیر برنج» یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی با پیشینهای قدیمی در کشورهای مختلف دنیا است. این غذای ساده و خوشمزه را میتوان به شیوههای مختلف پخت ولی اجزای اصلی آن همان شیر و برنج است که بهتر است از برنج نیم دانه و شیر پرچرب در طرز تهیه شیر برنج استفاده کنید.
برای درست کردن شیر برنج خوشمزه نذری مجلسی ابتدا باید برنجها را خوب بشورید و سپس به مدت یک الی دو ساعت با مقداری نمک خیس کنید. بعد از این مدت آب روی برنج را خالی کنید و دوباره دو لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید برنج روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و حسابی له شود و وا برود.
اگر برنج هنوز له نشده بود و دانه بود باز هم مقداری آب اضافه کنید. برنج برای شیربرنج باید له شده باشد و وا برود و آب برنج کاملاً بخار شود. در نهایت باید یک برنج کاملاً له و شفته داشته باشید.
آش سبزی شیرازی
آش سبزی شیرازی جزو اصلیترین صبحانهها در شیراز است. شیرازیها برای صبحانه مقوی و کامل معمولا آش سبزی میخورند. آش سبزی شیرازی با عطر و طعم بینظیر هم با گوشت و هم بدون گوشت درست میشود.
برای درست کردن آش سبزی صبحانه باید حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آبشان را عوض کنید. سپس قبل از هر چیز حبوبات را بپزید. بهتر است ابتدا نخود و لوبیا را بپزید چون از عدس دیرتر میپزند. سپس در یک ساعت پایانی پخت عدس را هم اضافه کنید.
در ادامه باید سبزی آش یا همان تره را پاک کنید و بشورید و وقتی خشک شد ریز خرد کنید (لازم نیست ساطوری خرد شود، تره باید مقداری درشت باشد). در این فاصله گوشت را در یک قابلمه جداگانه با یک عدد پیاز درشت، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید. گوشت خوب باید بپزد چون قرار است آن را له کنیم. در دقایق پایانی پخت گوشت نمک را اضافه کنید.
برنج را هم جداگانه با مقداری نمک و روغن بپزید تا حدی که شفته شود. سبزیهای خرد شده را جداگانه بپزید و در مقداری روغن تفت دهید تا رنگ سبزی عوض و مقداری سرخ شود. برای خوشرنگتر شدن آش میتوانید مقداری سبزی سرخ شده خورشت سبزی هم به تره در حال سرخ شدن اضافه کنید.
املت شاپوری
«املت شاپوری» در لیست بلند بالای غذاهای گیلانی یکی از خوشمزهترین، مقویترین و سیر کنندهترین انواع صبحانه ایرانی است که به چشم میخورد. این املت خوشمزه پای ثابت منوی قهوهخانههای شمال کشور است. املت شاپوری البته یک تفاوت با انواع املت دارد و این که فقط با تخم مرغ و روغن درست نمیشود، بلکه خوراک لوبیا یا لوبیا گرم هم جزو جدانشدنی آن است.
برای درست کردن این املت ایرانی برای صبحانه میتوانید خودتان خوراک لوبیا گرم درست کنید یا از کنسرو لوبیا چیتی استفاده کنید. در این صورت در ابتدای کار کنسرو لوبیا را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. سپس در یک تابه روغن را بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. حرارت را کم کنید و رب گوجه فرنگی را به تابه بیفزایید.
رب گوجه فرنگی را به مدت ۱ دقیقه با روغن تفت دهید تا طعم خام آن از بین برود و رب گوجه فرنگی رنگ باز کند. بعد از سرخ شدن رب گوجه فرنگی، مثل طرز تهیه املت ربی قهوهخانهای کمی فلفل سیاه و نمک به رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
تخم مرغها را در وسط تابه بشکنید و کمی که خودشان را گرفتند، سفیده آنها را هم بزنید تا با رب گوجه فرنگی مخلوط شوند ولی زردهها را سالم بگذارید تا خودش را بگیرد و به اندازه دلخواهتان سفت شود.
انواع صبحانه مهمانی
خوردن صبحانه با مهمان یکی از جذابترین کارهایی است که میتوانید برای شروع روز انجام دهید. معمولا صبحانههای مهمانی جزو غذاهای سیر کننده و مجلسی هستند و باید منوی صبحانه مهمانی را طوری انتخاب کنید که به مذاق همه خوش بیاید. در ادامه ایدههایی برای صبحانههای مجلسی ارائه خواهیم کرد.
عدسی
یکی دیگر از انواع صبحانه ایرانی همواره «عدسی» بوده است. عدس سرشار از آهن و مواد معدنی و ویتامینهای مفید برای بدن است و از همین رو خوردن عدسی در وعده صبحانه به خصوص به عنوان صبحانه مهمانی یک ایده عالی است.
در طرز تهیه عدسی شما به مقداری عدس به همراه آرد، آب گوشت یا مرغ و پیاز داغ نیاز دارید تا یک صبحانه ساده و در عین حال خوشمزه میل کنید. اما برای این که عدسی لعابدار و خوشمزه شود، باید نکاتی را در نظر بگیرید.
برای تهیه عدسی، بهتر است عدسها را از قبل چند ساعت بخیسانید ولی اگر عجله دارید، میتوانید یک بار عدس را با آب بجوشانید و آب آن را دور بریزید. بعد مقداری آب تازه روی عدسها میریزیم و میگذاریم تا با مقداری زردچوبه و روغن مایع یا روغن زیتون بپزد.
وقتی عدسها نرم شدند، عصاره سبزیجات یا گوشت و سبزیهای معطر دلخواه را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا روی شعله ملایم گاز خوب بپزد. بعد نمک و فلفل سیاه یا قرمز را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا عدسی به مدت نیم ساعت دیگر بپزد. برای یک عدسی خوشمزه باید سیر داغ و پیاز داغ هم درست کنید.
املت قارچ و سبزیجات
«املت قارچ و سبزیجات» یکی از خوشمزهترین انواع صبحانه برای مهمانی و دورهمی است. در طرز تهیه املت قارچ و سبزیجات از تخم مرغ با ترکیبی از سبزیجات مختلف استفاده میشود.
برای درست کردن این املت خوشمزه لاکچری تخم مرغ را همراه به سفیدهها در یک کاسه کوچک خوب بزنید. سپس پنیر پارمزان، پنیر چدار خرد شده، نمک، فلفل قرمز، پودر سیر، جوز هندی و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.
سپس مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید. سپس اجازه دهید روغن با حرارت متوسط داغ شود. سپس قارچ های خرد شده را همراه با پیازچه و فلفل دلمه خرد شده به ماهیتابه اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید تا نرم شوند. بهتر است حدود ۵ دقیقه سبزیجات را تفت دهید. بعد از تفت دادن سبزیجات به سراغ اسفناج ها بروید.
برای پخت اسفناج آن ها را خرد کنید و داخل یک قابلمه بریزید. سپس شعله گاز را روی حرارت متوسط روشن کنید. اجازه دهید کمی نرم شوند. برای طعمدار شدن اسفناجها میتوانید مقداری فلفل سیاه و کمی نمک به آن اضافه کنید.
آش کشک
«آش کشک» یک آش محبوب و پرطرفدار بین ایرانیها است که به عنوان آش صبحانه هم شناخته میشود. اصالت این آش خوشمزه را متعلق به شهر ارومیه میدانند. البته این آش در همه نقاط ایران پخته میشود و در برخی شهرها مثل سمنان، تهران و مازندران کمی متفاوت است. البته دستور تهیه همه آنها مشابه است، فقط گاهی اوقات از سبزیها یا مواد مختلف در دستور پخت آش کشک استفاده میشود.
در ضمن همان طور که از اسم این آش پیداست، با کشک زیادی درست میشود و طعم ترش متمایل به شور دارد. معمولاً آش کشک در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی و به عنوان پیشغذا، تهیه و سرو میشود.
برای درست کردن آش کشک ساده، باید ابتدا حبوبات را آماده کنید و جداگانه بپزید. سپس آنها را به سیر و پیاز تفت داده شده بیفزایید. سبزی آش و کشک را هم در مراحل بعد به مواد آش اضافه کنید. همه مواد که با هم پختند، روی آش را با پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.
نیمرو خامه ای
«نیمرو خامه ای» یکی از روشهای محبوب درست کردن تخم مرغ نیمرو در سراسر دنیاست که به راحتی میتوانید در خانه درست کنید. این نیمروی خوشمزه و خاص، یک صبحانه مقوی و سیرکننده در طول روز است. در ضمن نیمرو خامهای، یکی از غذاهای با چربی و کالری بالا است و میتواند تا زمان زیادی شما را سیر نگه دارد و برای بچههای کم وزن هم یک غذای مفید است.
برای تهیه نیمرو خامه ای برای صبحانه مهمانی، ابتدا در یک تابه مناسب، خامه را بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید. حرارت را کم کنید و مدام خامه را با قاشق هم بزنید تا بافت نرم و یکدستی پیدا کند. مراقب باشید خامه تغییر رنگ ندهد و نسوزد.
بعد از نرم شدن خامه، پنیر خامهای را در تابه بریزید و با قاشق یا چنگال آن را فشار دهید تا پنیر هم از هم باز شود و بافت نرمی بگیرد. خامه صبحانه و پنیر خامهای که کاملا با هم میکس و یکدست شدند، کمی نمک و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید.
تخم مرغها را به صورت همزده یا درسته، به تابه اضافه کنید. سپس سفیدهها را با خامه و پنیر مخلوط کنید و اجازه دهید سفیده تخم مرغها ببندد و سفت شود. زردهها را هم وقتی به اندازه دلخواهتان سفت شد و خودش را گرفت، شعله را خاموش کنید.
انواع املت برای صبحانه
انواع املت ایرانی و فرنگی برای منوی صبحانه مهمانیها یا مناسبتهای خاص تهیه میشود ولی شما هم میتوانید بدون هیچ مناسبتی از طعم انواع املت برای صبحانه لذت ببرید. برای تهیه یک صبحانه مقوی و کامل میتوانید انواع املت ایرانی یا املتهای مختلف کشورهای دیگر را درست کنید.
املت لبنانی
«املت لبنانی» یکی از سادهترین انواع صبحانه است که درست کردن آن برای افرادی که به دنبال یک صبحانه متفاوت و ساده هستند، گزینه خوبی است. در طرز تهیه املت لبنانی شما تنها به مقداری سبزیجات تازه، پیاز و تخم مرغ نیاز دارید.
برای تهیه این املت ساده و خوشمزه، ابتدا در یک کاسه بزرگ، تخممرغها را بشکنید و هم بزنید. سپس فلفل را به آن اضافه کنید و هم بزنید. آرد را بالای ظرف تخممرغها الک کنید و سپس خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. تمام سبزیجات را خوب بشویید و سپس بهصورت ریز، خرد کنید و در ظرف قبلی بریزید و دوباره هم بزنید.
در یک تابه نچسب، مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس از مواد ترکیبشده، ۱ قاشق بردارید و در روغن سرخ کنید تا دو طرفش خوب بپزد. این کار را با تمام مواد انجام دهید. البته در این مرحله به جای استفاده از روغن سرخ کردنی، میتوانید از کره نیز استفاده کنید تا املت شما بسیار خوشطعمتر شود.
املت چینی
یکی دیگر از انواع املت ساده و خوشمزهای که میتوانید در وعده صبحانه به عنوان یکی از صبحانههای خوشمزه و متنوع میل کنید، «املت چینی» است. در طرز تهیه املت چینی از لوبیا سبز، جوانه گندم، پیاز، فلفل، زنجبیل و سیر استفاده میشود.
برای درست کردن این املت برای صبحانه، ابتدا لوبیا سبز را به دلخواه خود در هر سایزی که برایتان جذابیت بیشتری دارد خرد کنید، لوبیا سبزها را در داخل یک ظرف بریزید و روی آن آب جوش بریزید.
چند دقیقه صبر کنید تا لوبیا سبزها کمی در گرما حالت نیم پز به خود بگیرند. مدت زمان چهار تا پنج دقیقه برای این کار کافیست. بعد روی ظرف، آب سرد ریخته و لوبیاها را با آب سرد آبکش کنید.
لوبیا سبز، جوانههای گندم و پیاز خردشده را به همراه کمی فلفل قرمز چیلی خرد شده داخل یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید. زنجبیل تازه را رنده کنید. سیر خام را هم له کنید و با یک قاشق آب داغ در ظرفی جدا با هم مخلوط کنید.
تخممرغها را با دو قاشق غذاخوری آب سرد در کاسهای هم بزنید و به آن فلفل سیاه اضافه کنید. حالا مایه اصلی املت چینی شما آماده است.
املت اسپانیایی (املت تورتیلا)
طرز تهیه «املت اسپانیایی» برخلاف ظاهر جذابی که دارد بسیار ساده است. برای درست کردن این املت به عنوان یک صبحانه متنوع و خوشمزه در منوی رژیم غذایی خود شما تنها به مقداری سیب زمینی، پیاز، جعفری خرد شده و تخم مرغ نیاز دارید.
برای تهیه این صبحانه شیک و خوشمزه، ابتدا در یک تابه مقداری روغن را گرم کنید. سپس سیب زمینیهای ریز خرد شده را سرخ کنید تا برشته شوند. پیازهای نگینی خرد شده را هم جداگانه سرخ کنید و سپس به سیب زمینیهای سرخ شده هم اضافه کنید. ترکیب سیب زمینی و پیاز سرخ شده را در یک ظرف دیگر بریزید.
در یک ظرف جداگانه تخم مرغها را هم بزنید تا یکدست شوند. اگر روغن داخل ماهیتابه کم است مقداری دیگر اضافه کنید و تخم مرغ همزده را در ماهیتابه بریزید نمک و فلفل سیاه را اندازه کنید و پیاز و سیب زمینی را هم اضافه کنید.
صبر کنید تا تخم مرغ در ترکیب املت سرخ شود. برای بیرون آوردن املت اسپانیایی از داخل ماهیتابه یک دیس گرد به اندازه دهانه ماهیتابه را به آن بچسبانید و املت را به آرامی در آن برگردانید.
املت هندی
«املت هندی» که به آن «پراته» نیز گفته میشود، یک نوع نان مقوی برای منوی صبحانه خوشمزه و متنوع است که در افغانستان، پاکستان و حتی برخی از شهرهای ایران طبخ میشود. در طرز تهیه املت هندی در کنار تخم مرغ از مقداری آرد، روغن، پیاز و فلفل تند و گشنیز یا جعفری استفاده میشود.
برای تهیه این صبحانه خارجی، ابتدا نان هندی پاراتا را درست کنید. برای درست کردن نان هندی پاراتا یا پراته هندی آرد را در یک کاسه بریزید و به تدریج و کم کم به آن آب گرم اضافه کنید تا خمیر شود.
خمیر را خوب ورز دهید تا حدی که خمیر لطیفی درست شود که به دست نچسبد. سپس خمیر را با چند قطره روغن چرب کنید. چانهی خمیر را در کاسه بگذارید و روی آن را به مدت ۲۰ دقیقه با سلفون بپوشانید تا برسد و ور بیاید.
بعد از آماده شدن خمیر، آن را به دو چانهی مساوی تقسیم کنید. هر چانه خمیر را مقداری پهن کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. سپس چانههای خمیر را با وردنه پهن کنید. چانه را دو لا کنید و چند قطره روغن روی آن بپاشید و تمام سطح خمیر را به روغن آغشته کنید. چانه خمیر را یک تای دیگر بزنید تا شبیه مثلث شود و کمی دیگر آن را با وردنه پهن کنید.
انواع صبحانه سرد
صبحانه سرد در روزهای گرم تابستان گزینهای جذاب است. اگر به دنبال صبحانه های متنوع هستید، حتماً به ایدههای زیر فکر کنید:
۱. ماست یونانی، گرانولا، کلوچه بلوبری
گرانولا یک ماده غذایی ارزان، سالم و خوشمزه برای صبحانه است. استفاده از گرانولا در کنار ماست و میوههای تازه و خشکبار به همراه کمی عسل یا شیره میتواند صبحانهای خنک و جذاب باشد.
اگر برای درست کردن گرانولا خانگی از قبل وقت ندارید، میتوانید آن را از فروشگاهها تهیه کنید.
۲. پنیر صبحانه با گوجه فرنگی و تخم کدو
برای یک صبحانه خنک و لذیذتر، پنیر صبحانه را انتخاب کنید و همراه گوجه فرنگی و تخم کدو تنبل و کمی فلفل و روغن زیتون میل کنید. اگر دوست دارید که این صبحانه کمی فلفلیتر باشد کمی سس تند هم به آن اضافه کنید.
۳. صبحانه اوتمیل
اوت میل یکی از انواع صبحانه سرد و بسیار مغذی و مفید است. این صبحانه هم برای ورزشکاران و هم برای کسانی که در رژیم هستند، انتخابی بسیار مناسب است. برای این صبحانه میتوانید شیر، جوی دوسر، عسل و دارچین را ترکیب کنید و میل کنید. علاوه بر این، اگر به میوه علاقهمند هستید، انواع میوهها نیز در کنار این صبحانه بسیار لذیذ خواهد بود.
۴. نان تست با پنیر صبحانه، گوجه فرنگی و خیار
این صبحانه برای ما ایرانیها یک صبحانه جذاب و دوستداشتنی است. پنیر صبحانه، پنیر ویچیتا و پنیر خامهای کالین در کنار نان تست و خیار و گوجه و کمی جعفری خرد صبحی سرشار از انرژی را به شما هدیه میبخشد.
۵. ارده کنجد، صبحانه سرد، کامل و مقوی
ارده کنجد از قدیم به عنوان یک غذای سالم و مقوی شناخته میشده است. مصرف این مادّه خوراکی به عنوان وعده صبحانه بسیار مقوی و سالم است و همراه با عسل، شیره انگور و شیره خرما سرو میشود. این صبحانه برای شروع رو بسیار پرانرژییکی از صبحانه های پر طرفداری است که انرژی زیادی در بدن به وجود می آورد و فوق العاده خوشمزه و مقوی است.
مطالب مرتبط

بورانی لبو (ماست و لبو)

ادویه های پخت و پز : مواد مخفی برای بهبود کیفیت محصولات پختهشدهتان

دیدگاهتان را بنویسید