توضیحات
تره کوهی چیست؟
سبزی کوهی (کافکیله) یا تره کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که طعم تند آن شبیه به پیاز و سیر است و خودش شبیه تره می باشد. خام آن را می توان، مانند سبزی همراه با خوراک خورد. همچنین از آن در پخت آش هم استفاده می شود.
تره کوهی چه خاصیتی دارد؟
خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم های معده که علائم آن گویا تهوع بی مورد باشد بسیار مفید است و رازی می گوید: اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کنید 3 روز ناشتا یک استکان بنوشید تمام بادهای بدن را دفع می کند و ورم پلک چشم را برطرف می کند و جوشانده 100 گرم تره کوهی به خصوص ریشه ی آن با 100 گرم گل پامچال و مصرف آن به مدت ۵ روز برای فراموشکاری و مرض نسیان بسیار مفید است.
نحوه ی مصرف تره کوهی :
اغلب تره کوهی را به صورت خشک استفاده می کنند. این سبزی در فصل بهار در کوه پیدا می شود و پس از چیدن و جدا کردن پیازها و قسمت های سفید، آن ها را تمیز بشویید و اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود. سپس آن ها را با هاونگ و یا داخل سبزی خرد کن در حدی که کمی له شوند خرد و له کنید. اجازه ندهید سبزی ها ریز خرد شوند. این روش ها باعث سبز شدن آن ها پس از خشک شدن می شود.
سپس تره کوهی ها را داخل سبد بریزید و اجازه بدهید خشک شوند.
تره کوهی خشک را داخل تخم مرغ، مانند نعنا داغ داخل آش و … مصرف می کنند.


