توضیحات
ادویه تندوری چیست؟
همان طور که از اسم ادویه تندوری مشخص است، ادویه ای تند است که ریشه هندی دارد. واژه تندوری در هندوستان به معنی تنوری است و این ادویه برای غذاهای تنوری مورد استفاده قرار می گیرد. ادویه تندوری، ادویه خوش طعم و عطری است که بیشتر برای غذاهای گوشتی استفاده می شود.
نکته جالب و مهم در مورد ادویه تندوری این است که در کل جهان شهرت و طرفداران زیادی دارد.
ادویه تندوری، یکی از ادویههای خوش طعم، خوشبو از کشور هندوستان است. این ادویه از ترکیب ادویهجاتی مانند پاپریکا، پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر دارچین، پودر میخک، پودر رازیانه، زردچوبه، فلفل قرمز آسیاب شده، پودر زیره، پودر هل و… به دست میآید.
ترکیبات ادویه تندوری
ادویه تنـدوری از ترکیب پودر زنجبیل، پاپریکا، پودر زیره، تخم گشنیز، زردچوبه، پودر جوز هندی، فلفل قرمز آسیاب شده، پودر میخک، و … ساخته شده است و به همین دلیل طبع گرمی دارد. ادویه تندوری را می توان در منزل به راحتی ترکیب کرد و استفاده نمود.
طرز تهیه ادویه تندوری
به مقدار مساوی از ترکیبات گفته شده در بخش قبلی را در ظرفی ریخته و خوب مخلوط کنید. سپس ظرف را در جای خنک نگهداری نمائید.
موارد استفاده از ادویه تندوری
به طور کلی استفاده از ادویه تندوری در غذاهای سرد برای گرفتن سردی غذا، بیشتر توصیه می شود. به همین دلیل این ادویه یکی از بهترین ادویه ها برای کباب و جوجه است. همچنین در غذاهایی که از مرغ استفاده می شود (مثل سوپ، ساندویچ مرغ و …) نیز استفاده از ادویه تندوری کمک می کند تا طبع سرد مرغ از بین برود و بتوان از خوردن مرغ لذت بیشتری برد.
استفاده از ادویه تنـدوری برای تهیه انواع چیپس، بسیار مورد علاقه افرادی است که به طعم های تند و آتشین علاقه دارند.
محل نگهداری ادویه تندوری
برای نگهداری این ادویه، مکانی خنک و دور از خورشید را انتخاب کنید. بهترین زمان نگهداری این ادویه خوشمزه تا ۱۸ ماه پس از ترکیب آن می باشد.
نحوه استفاده از ادویه تندوری
بهترین زمان اضافه کردن ادویه تنـدوری به غذا، قبل از طبخ و در زمان آماده سازی مواد اولیه و به روش مرینت است. برای استفاده از این ادویه بهتر است مقدار مشخصی (به عنوان مثال ۱۰ گرم) از ادویه را با روغن خوراکی (روغن زیتون، روغن کنجد و … ) مخلوط کنید.
حال می توانید تکه های مرغ یا گوشت خود را به این ترکیب آغشته کنید و چند ساعت استراحت دهید. بهتر است گوشت یا مرغ هایی که به این روش آغشته به این ادویه شده اند را سرخ با کبابی کنید.
کاربردها ادویه تندوری :
مناسب برای مرغ تنوری، کبابی ، خوراک مرغ، و مرینیت کردن مرغ
میزان استفاده:
برای هر ۱ کیلوگرم مرغ، ۱.۵ تا ۲ قاشق غذاخوری از این ادویه کافی است.
اگر طعم ملایمتری میخواهید، میتوانید مقدار ادویه را کمی کمتر کنید.
زمان استفاده:
این ادویه را هنگام مرینیت کردن مرغ همراه با موادی مثل ماست، روغن زیتون، و آبلیمو ترکیب کنید. حداقل ۳ تا ۵ ساعت زمان بدهید تا مواد بهخوبی طعمدار شوند.
نکته مهم:
این ادویه بهتنهایی کافی است و نیازی به اضافه کردن ادویههای دیگر نیست. برای طعم و عطر بیشتر، میتوانید حین پخت از زعفران یا کره استفاده کنید.


