ادویه ایتالیایی چیست ؟
ادویه ایتالیایی چیست ؟
ادویه ایتالیایی چیست ؟، ادویه ایتالیایی یا ترکیب ادویه ایتالیایی (Italian Seasoning) یکی از ترکیبات پرکاربرد در آشپزی مدیترانهای بهویژه غذاهای ایتالیایی است. این ادویه مخلوطی خشکشده از چند گیاه معطر است که بهخوبی با غذاهای گوشتی، پاستا، پیتزا، سسها و غذاهای پختهشده در فر هماهنگ میشود.
اگر برای شما هم سوال شده که ادویه ایتالیایی چیست باید بدانید که ادویه ایتالیایی یک نوع ادویه ترکیبی است که در ایتالیا بیشتر از آن برای مزه دار کردن انواع پیتزا استفاده میشود. این ادویه آنقدر خوشبو است که میتوانید آن را به هر غذایی که دوست دارید اضافه کنید.
استفاده از ادویههای اصولی برای تهیه ادویه ایتالیایی موجب میشود تا بتوانید طعم اصیل ادویه ایتالیایی را به راحتی در غذاهای خود استفاده کنید و درست مثل سرآشپزهای حرفهای ایتالیایی پیتزا درست کنید.
ادویه ایتالیایی معمولا طعم تندی دارد، اما شما میتوانید میزان تندی این ادویه را طبق ذائقه خودتان تنظیم کنید. اضافه کردن این ادویه به انواع فست فود و پیتزا موجب میشود تا غذای شما طعمی شبیه به غذای رستورانها پیدا کند و فوق العاده خوشمزه و خوشطعم شود.
✅ ترکیبات رایج ادویه ایتالیایی:
ادویه ایتالیایی معمولاً شامل ترکیبی از گیاهان زیر است:
-
ریحان خشک (Basil)
-
پونه کوهی خشک (Oregano)
-
مرزنجوش خشک (Marjoram)
-
آویشن خشک (Thyme)
-
رزماری خشک (Rosemary)
-
مریمگلی خشک (Sage) – در برخی ترکیبات
-
سیر خشک یا پودر سیر – گاهی افزوده میشود
-
فلفل سیاه یا قرمز – در نسخههای تندتر
بسته به برند یا ذائقه ممکن است ترکیبات کمی متفاوت باشد.
برای تهیه ادویه ایتالیایی معمولا از ادویههای مختلفی استفاده میشود. طرز تهیه ادویه ایتالیایی در خانه بسیار راحت است، تنها باید همه ادویههای مورد نیاز را تهیه کنید. سپس ادویهها را در آسیاب خرد و با هم مخلوط کنید. در ادامه میتوانید با ترکیبات ادویه ایتالیایی آشنا شوید.
| مواد لازم جهت تهیه ادویه ایتالیایی: | |
| پونه کوهی | 2 قاشق غذاخوری |
| فلفل سفید | 1/2 قاشق غذاخوری |
| فلفل سیاه | 1 قاشق غذاخوری |
| پرک فلفل قرمز | 1 قاشق غذاخوری |
| رزماری پودر شده (اختیاری) | 1/2 قاشق غذاخوری |
| لیمو عمانی | 1 قاشق غذاخوری |
| دارچین | 1/2 قاشق غذاخوری |
| پودر تخم گشنیز | 1 قاشق غذاخوری |
| زیره پودر شده (اختیاری) | 1/2 قاشق غذاخوری |
| کرفس خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| ریحان بنفش خشک شده | 2 قاشق غذاخوری |
| آویشن | 1 قاشق غذاخوری |
| جعفری خشک شده | 2 قاشق غذاخوری |
| شنبلیله خشک (اختیاری) | به مقدار کم |
| پودر سیر | 1 قاشق غذاخوری |
| پودر پیاز | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ادویه ایتالیایی
برای درست کردن ادویه ایتالیایی باید همه ادویهها را با آسیاب پودر کنید و سبزیجات را خرد کنید و با هم ترکیب کنید. برای تهیه این ادویه نیازی به پودر کردن بیش از حد سبزیجات نیست و و تنها میتوانید سبزیجات را با دست کمر خرد کنید.
| مواد لازم جهت تهیه ادویه ایتالیایی به روش دوم: | |
| ریحان خشک شده | 2 قاشق غذاخوری |
| آویشن خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| رزماری خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| مرزنجوش خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| گشنیز خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| مرزه خشک | 2 قاشق غذاخوری |
| پرک فلفل قرمز | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ادویه ایتالیایی به روش دوم
برای تهیه ادویه ایتالیایی به این روش باید همه ادویهها را در آسیاب پودر کنید و سپس سبزیجات را با دست خرد کنید و به آن اضافه کنید. ادویه را در شیشه تمیز و خشک بریزید و آن را در کابینت قرار دهید.
🍝ادویه ایتالیایی چه کاربردی دارد؟
ادویه ایتالیایی در اصل یک ادویه مخصوص برای مزه دار کردن پیتزا است. بنابراین میتوانید از ادویه ایتالیایی برای طعم دار کردن انواع پیتزا استفاده کنید و یا آن را به انواع سس، پاستا، همبرگر و همچنین سبزیجات سرخ شده اضافه کنید. اضافه کردن کمی از این ادویه به گوشت مرغ، ماهی، میگو و همچنین همبرگر نیز طعم بینظیری به آن میبخشد.
میتوانید از این ادویه معطر به عنوان چاشنی تخم مرغ، انواع املت و نیمرو و همچنین نانهای خانگی نیز استفاده کنید. در ادامه به لیست غذاهایی که میتوانید در آنها از ادویه ایتالیایی استفاده کنید اشاره شده است.
- پیتزا
- انواع سس
- پاستا
- نودل
- مرغ
- ماهی
- میگو
- همبرگر و کتلت
- تخم مرغ
- املت
- سبزیجات سرخ و گریل شده
- انواع نان خانگی
- سیب زمینی تنوری یا سرخ شده
ادویه ایتالیایی بهدلیل طعم معطر، گرم و گیاهیاش، در غذاهای زیر کاربرد زیادی دارد:
1. پاستا و سسها
-
افزودن به سس گوجهفرنگی یا سس آلفردو برای طعم بهتر
-
پاشیدن روی پاستای آماده هنگام سرو
2. پیتزا
-
پاشیدن روی پیتزا قبل یا بعد از پخت برای عطر قویتر
-
ترکیب با پنیر یا روغن زیتون برای تهیه سس پایه پیتزا
3. مرینیت کردن گوشت یا مرغ
-
ترکیب با روغن زیتون و آبلیمو برای مزهدار کردن مرغ، ماهی، گوشت قرمز و حتی سبزیجات کبابی
4. سوپ و خوراکها
-
افزودن به سوپهایی مانند مینسترونه یا خوراک سبزیجات برای طعمی گیاهی و خوشعطر
5. نان سیر یا فوکاتیا
-
ترکیب با کره و سیر برای تهیه نان سیر
-
پاشیدن روی نان فوکاتیا یا کراکرهای خانگی
🕒 زمان و نحوه استفاده:
طریقه مصرف ادویه ایتالیایی بسیار ساده است. بهتر است این ادویه را در زمان تفت دادن مواد غذایی به آن اضافه کنید و یا قبل از قرار دادن پیتزا در فر مقداری از این ادویه را روی مواد بپاشید. همچنین میتوانید از ادویه ایتالیایی بعد از آماده شدن غذا نیز در آن استفاده کنید. برای این کار میتوانید موقع سرو غذا کمی ادویه ایتالیایی روی آن بپاشید تا عطر آن بلند شود. اضافه کردن ادویه ایتالیایی برای مرغ نیز بسیار مناسب است و به طور کلی طعم آن را تغییر میدهد.
میزان مصرف ادویه ایتالیایی کاملا سلیقهای است و از همین رو میتوانید از این ادویه به مقدار دلخواه در انواع غذا استفاده کنید. اضافه کردن ادویه ایتالیایی به سس پیتزا و همچنین خمیر پیتزا نیز موجب میشود تا پیتزای شما به طرز شگفتانگیزی خوشمزه شود.
-
در هنگام پخت: میتوانید در مراحل اولیه یا میانی پخت اضافه کنید تا عطر آن با مواد دیگر ترکیب شود.
-
برای طعمدهی نهایی: مقدار کمی از ادویه را هنگام سرو یا قبل از کشیدن غذا روی آن بپاشید.
-
برای مارینیت: 1 تا 2 قاشق چایخوری از ادویه را با روغن و اسید (مثل آبلیمو یا سرکه) ترکیب کرده و 1 تا 3 ساعت به مواد غذایی استراحت دهید.
💡 نکته:
اگر از این ادویه زیاد استفاده میکنید، میتوانید آن را در خانه با مقادیر برابر از ریحان، آویشن، پونه کوهی، مرزنجوش و رزماری تهیه کرده و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
مطالب مرتبط

معرفی انواع ادویه + خواص

ادویه ترکیبی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید