ورود و عضویت
خوش آمدید
0

سبد خرید شما خالی است

پشتیبانی 24 ساعته

09018825733

ورود و عضویت
خوش آمدید
0

سبد خرید شما خالی است

بهترین ادویه قورمه سبزی | چاشنی، ترکیبات و خواص

Default Avatar
مستر ادویه
09 فروردین 1404
7 دقیقه زمان برای مطالعه
بهترین ادویه قورمه سبزی

قورمه سبزی، به عنوان یک غذای سنتی و محبوب در جشن‌ها و مراسم‌های خانوادگی نیز شناخته می‌شود. با خوردن قورمه سبزی، شما نه تنها از طعم لذیذ آن لذت می‌برید، بلکه ارتباط و ارتباط خانوادگی را نیز تقویت می‌کنید. این غذا، به شما فرصتی می‌دهد تا در کنار عزیزان خود به یک میز پر از طعم و عشق بنشینید و لحظاتی دلپذیر را با هم به اشتراک بگذارید.

یکی از خوشمزه‌ ترین و معروف‌ترین غذاهای ایرانی، قرمه سبزی است که پخت آن به تجربه و مهارت بسیار بالایی احتیاج دارد. از نظر ایرانیان، خوشمزه‌ترین قورمه سبزی دنیا توسط مادر و مادربزرگشان پخته می‌شود

از مهم‌ترین اموری که در شکل‌گیری مزه قورمه سبزی موثر است، جا افتادن خورش خواهد بود. این جاافتادگی تنها به وسیله تجربه و مهارت آشپز میسر می‌شود. برای خوشمزه‌تر شدن این خورش، باید از سبزی‌ها و ادویه‌جات مخصوص استفاده کرد. در ادامه این مقاله بهترین ادویه قورمه سبزی (چاشنی قورمه سبزی)معرفی خواهد شد.

بهترین طعم دهنده قورمه سبزی

در اینجا با بهترین طمع دهنده های قرمه سبزی آشنا می شویم.

1. فلفل قرمز

چاشنی اصلی قورمه سبزی در بسیاری از شهرهای جنوبی، فلفل قرمز است. این نوع فلفل سرشار از ویتامین‌های A، B، C و K بوده و انواع املاح معدنی نظیر پتاسیم، مس و کلسیم نیز در آن وجود دارد.

این ادویه بسیار پرکاربرد علاوه بر طعم بی‌نظیر و تندی که دارد، دارای خواص تقویت سیستم ایمنی، افزایش متابولیسم، بهبود گردش خون و کاهش کلسترول نیز خواهد بود. افراد می‌توانند فلفل قرمز را در زمان تفت دادن پیاز و در همان مراحل ابتدایی پخت و یا در زمان میل کردن خورش، اضافه کرد.

البته باید توجه داشت که زیاده‌روی در مصرف این ادویه موجب بروز انواع بیماری‌های گوارشی و معده درد خواهد شد. همچنین می‌توان به جای فلفل قرمز از فلفل سیاه برای طعم دادن به این خورش خوشمزه استفاده کرد.

2. زردچوبه

یکی از محبوب‌ترین ادویه‌ها در بین ایرانیان، زردچوبه بوده که جزو بهترین ادویه قورمه سبزی (چاشنی قورمه سبزی) به حساب می‌آید. این ادویه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهاب و ضدباکتریایی بوده که همچنین موجب سم‌زدایی کبد، شادابی پوست، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد قلب می‌شود.

زمان اضافه کردن زردچوبه به قورمه سبزی در همان مرحله ابتدایی بوده و با پیاز و گوشت، تفت داده می‌شود. سپس سبزی و لوبیا به خورش اضافه خواهد شد.

3. ادویه کاری

ادویه کاری یا هفت رنگ، یکی از ادویه‌های خورشی بسیار خوشمزه است؛ این چاشنی قرمه سبزی در قورمه سبزی بسیار کاربرد داشته که از ترکیبات آن می‌توان به دارچین، هل، زیره، فلفل قرمز، فلفل سیاه، میخک است. طبع این ادویه گرم بوده و می‌تواند طبع خورش را تعدیل کند.

با اضافه کردن ادویه کاری به قورمه سبزی، طعم خورش دلپذیرتر شده و همچنین خواص درمانی این ادویه به قورمه سبزی اضافه می‌شود. برای اضافه کردن ادویه هفت رنگ، بهتر است در ابتدا پیاز و گوشت تفت داده شده و بعد از اضافه کردن ادویه، سبزی و لوبیا اضافه شود.

4. پودر گشنیز

یکی دیگر از بهترین ادویه قورمه سبزی (چاشنی قورمه سبزی)، پودر گشنیز است. استفاده از پودر گشنیز در قورمه سبزی، فواید بسیاری را به دنبال دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به خاصیت ضدنفخ، کنترل کلسترول، کنترل دیابت، سلامت پوست و غیره اشاره کرد. گشنیز به علت طعم و عطر بسیاری که دارد، جزو ادویه‌ها و سبزیجات پرکاربرد و پراستفاده در تهیه غذاها به شمار می‌رود.

5.زیره

یکی از ادویه‌هایی که در قورمه سبزی استفاده می‌شود، زیره است. زیره، با طعم تلخ و گرمی که دارد، به غذا رنگ و طعمی منحصر به فرد می‌بخشد. اما این تنها خصوصیت زیره نیست. زیره، به عنوان یک ادویه قدرتمند، خواص ضد التهابی، ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی دارد. با استفاده از زیره در قورمه سبزی، شما نه تنها از طعم لذیذ آن لذت می‌برید، بلکه به سلامتی بدن خود نیز اهمیت می‌دهید.

6. پودر فلفل سیاه

پودر فلفل سیاه نیز یکی از ادویه‌هایی است که در قورمه سبزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ادویه به غذا طعم و عطر ملایمی می‌بخشد و می‌تواند تنوعی جذاب به قورمه سبزی ببخشد.
همچنین، فلفل سیاه خواص ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی دارد که می‌تواند به بهبود سلامتی شما کمک کند.

ترکیب ادویه قورمه سبزی

در هر نقطه از کشور ایران، قورمه سبزی به روش‌های متفاوتی تهیه شده و مقدار ادویه قورمه سبزی نیز متنوع و متفاوت است که همین امر موجب تفاوت در طعم و مزه این خورش می‌رود.

میزان تلخی، ترشی، شوری و شیرینی خورش، با کم و زیاد کردن ترکیبات ادویه قابل تنظیم است. در ادامه ترکیب ادویه جات قورمه سبزی بیان می‌شود؛

  • فلفل سیاه (یک قاشق غذاخوری)
  • زردچوبه (یک قاشق غذاخوری)
  • پودر رازیانه (یک قاشق غذاخوری)
  • پور گل محمدی (2 قاشق غذاخوری)
  • پودر غوره (2 قاشق غذاخوری)
  • شنبلیله خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • تره خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • جعفری خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • گشنیز خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • اسفناج خشک (2 قاشق غذاخوری)

طرز تهیه ادویه مخصوص قورمه سبزی

در ابتدا باید سبزی‌های گفته شده را تهیه کرده و بعد از شستشوی کامل و پاک کردن آن‌ها، بر روی یک پارچه پهن کرده تا خشک شوند. اگر سبزی‌ها را کمی خورد کرده تا به قطعات کوچکتری تقسیم شوند، روند خشک شدن آن‌ها سریع‌تر می‌شود. همچنین سبزی‌ها باید در سایه و به دور از نور خورشید پهن شوند تا بعد از خشک شدن، سیاه نشوند.

یک راه‌حل دیگر نیز، تهیه سبزی خشک آماده است. اما سبزی‌های خشک شده دستی می‌تواند کیفیت ادویه را افزایش دهد.

سپس سبزی‌ها در هاون کوبیده شده و مخلوط می‌شوند. در مرحله بعدی، سبزی‌های کوبیده شده درون دستگاه آسیاب ریخته شده و با سایز ادویه‌ها مخلوط می‌شوند تا ترکیب یکدستی به وجود آید. این ادویه قورمه سبزی را می‌توان به مدت دوسال در یک جای خشک و خنک نگهداری کرد. همچنین می‌توان خرید ادویه قورمه سبزی را از ادویه فروشی‌ها و سایت‌های معتبر اینترنتی انجام داد.

ادویه جات قورمه سبزی چه زمانی به خورش اضافه می‌شوند؟

یک نکته مهم در پخت انواع خورش‌ها و غذاهای ایرانی باید به آن توجه داشت، زمان اضافه کردن ادویه و دیگر چاشنی‌ها خواهد بود. رعایت این زمان، می‌تواند موجب جاافتادگی و طعم بی‌نظیر غذا شود. ادویه را باید در 15 تا 20 دقیقه آخر مراحل پخت اضافه کرد تا خواص ادویه قورمه سبزی از بین نرود و خورش به خوبی طعم بگیرد. مقدار ادویه قورمه سبزی به ازای هر سه نفر، یک قاشق و نیم خواهد بود.

همچنین توصیه می‌شود بعد از اضافه کردن ادویه، خورش چشیده شود تا از اندازه بودن میزان ادویه اطمینان حاصل کرد و در صورت کم بودن ادویه جات قورمه سبزی، دوباره اضافه گردد.

تاثیری که خوردن یک قورمه سبزی خوشمزه بر زندگی شما می‌گذارد

همچنین، قورمه سبزی یک غذای روحی و روانی نیز است. علاوه بر لذت بردن از طعم دلپذیر آن، خوردن قورمه سبزی می‌تواند به شما احساس رضایت و خوشحالی بدهد. در واقع، مصرف غذاهای سالم و خوشمزه مثل قورمه سبزی، به شما اجازه می‌دهد تا لذت ببرید و همزمان به سلامتی خود اهمیت بدهید.

قورمه سبزی یک غذای فرهنگی و ارتباطی نیز است. این غذا در جشن‌ها، مراسم‌ها و جمع‌های خانوادگی به عنوان یک غذای مهم و مورد علاقه حضور دارد. با خوردن قورمه سبزی، شما نه تنها از طعم لذیذ آن لذت می‌برید، بلکه ارتباط و ارتباط خانوادگی را نیز تقویت می‌کنید.

قورمه سبزی یک غذای بی‌نظیر است که همچنین به عنوان یک پلیس برای سلامتی و شادابی شما عمل می‌کند. با ترکیب سبزیجات تازه، حبوبات و انواع مواد مغذی، این غذا به شما انرژی، مواد مغذی و لذتی فراوان می‌دهد.

نکات مهم در خوشمزه‌تر شدن قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در سراسر ایران با چاشنی‌های متفاوت سرو می‌شود. میزان ترشی، شیرینی، شوری و تلخی این خورش به نوع چاشنی و ادویه‌های مورد استفاده در آن بستگی دارد. از جمله نکاتی که موجب خوشمزه‌تر شدن قورمه سبزی می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • زیاد و کم سرخ کردن سبزی خورش می‌تواند موجب تیره‌تر یا روشن‌تر شدن قورمه سبزی شود. در قورمه سبزی‌های مجلسی، اغلب سبزی خورشت بیشتر تفت داده می‌شود تا رنگ خورش تیره‌تر شده و طعم آن خوشمزه‌تر شود. اما برخی دیگر بر این باورند که هرچه سبزی کمتر تفت داده شود و ادویه جات قورمه سبزی دیرتر اضافه گردد، ویتامین‌ها و املاح موجود در آن ماندگارتر خواهند بود. برخی طالب یک قورمه سبزی چرب با رنگی تیره هستند و برخی دیگر خورش با رنگ روشن‌تر مورد پسندشان است. تمامی این‌ها سلیقه‌ای است.
  • نکته دیگر در پخت قورمه سبزی، مربوط به گوشت است. برای قورمه سبزی باید گوشت به صورت قورمه و درشت خرد شود. بهتر است از گوشت گوسفندی چرب استفاده شود تا غذا اصیل‌تر و لذیذتر گردد. همچنین باید توجه شود که در زمان تفت دادن گوشت، نمک به آن اضافه نشود و تنها ادویه قورمه سبزی کافی است.

دیگر نکات کاربردی در قورمه سبزی

  • مقدار شنبلیله در میزان تلخی قورمه سبزی موثر است. هرچه شنبلیله موجود در ادویه بیشتر باشد، خورش تلخ‌تر می‌شود. میزان شیرینی خورش نیز به میزان گشنیز مربوط است. اگر گشنیز مورد استفاده بیشتر باشد، قورمه سبزی طعم شیرین‌تری به خود می‌گیرد.
  • برای لعابدار شدن خورش، می‌توان از اسفناج استفاده کرد. اما باید توجه داشت که مقدار این سبزی کم باشد زیرا اسفناج زیاد در قورمه سبزی، طعم خورش را تغییر خواهد داد. همچنین رنگ خورش با اسفناج بیشتر، روشن‌تر می‌شود.
  • علاوه بر ادویه جات قورمه سبزی، می‌توان از لیمو عمانی و آبغوره به عنوان چاشنی ترش‌کننده خورش استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ادویه تندوری چیست ؟

ادویه تندوری چیست ؟ + دستور مرغ تندوری کلاسیک

ادویه تندوری (Tandoori Masala) یکی از مشهورترین و پرکاربردترین ترکیبات ادویه‌ای در آشپزی هندی
Default Avatar
مستر ادویه
21 تیر 1404
ادویه‌ ها در دوران جنگ

ادویه‌ ها در دوران جنگ

ادویه‌های مورد استفاده در زمان جنگ و کاربردهای آن‌ها ادویه‌ها نه تنها برای افزودن طعم
Default Avatar
مستر ادویه
04 تیر 1404
پک ادویه تست

ادویه های پرکاربرد و ادویه های مخصوص هر غذا

لیست ادویه ضروری و پرکاربرد (انواع ادویه) برای خونه ها که لازمه شما به عنوان بانوی خونه
Default Avatar
مستر ادویه
05 اردیبهشت 1404
توضیحات فیلدها را انتخاب کنید
  • تصویر
  • قیمت
  • رتبه بندی
  • قیمت
  • موجود
  • در دسترس بودن
  • به سبد خرید اضافه کنید
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
برای پنهان کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک کنید
مقایسه کنید